Afvalstromen

DeContainer-Vergelijker.nl is een afval inzamelaar dat verschillende afvalstromen aanbiedt voor het afvoeren van afval. Zo kun je bij DeContainer-Vergelijker.nl terecht voor het huren van afvalcontainers voor het afvoeren van grofvuil, bouwafval, groenafval en andere afvalsoorten.

Daarnaast biedt DeContainer-Vergelijker.nl ook de mogelijkheid om afval te scheiden en te recyclen, zodat het op een duurzame manier kan worden verwerkt. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw afval op een verantwoorde manier wordt behandeld en dat er zo min mogelijk afval naar de stortplaats gaat.

Welke afvalstroom moet ik kiezen?

Bij het kiezen van de juiste afvalstroom is het belangrijk om rekening te houden met het soort afval dat je wilt afvoeren. Zo zijn er bijvoorbeeld afvalcontainers beschikbaar voor het afvoeren van grofvuil, bouwafval, groenafval en andere afvalsoorten.

Als je niet zeker weet welke afvalstroom het beste bij jouw afvalbehoeften past, kun je contact opnemen met de klantenservice voor advies. Zij kunnen je informeren over de verschillende afvalstromen en je helpen om de juiste keuze te maken.

Waarom is afval scheiden belangrijk?

Afval scheiden is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat afval op een duurzame manier kan worden verwerkt. Door afval te scheiden kunnen bepaalde afvalsoorten worden gerecycled, wat betekent dat ze opnieuw kunnen worden gebruikt in de productie van nieuwe producten. Dit kan bijdragen aan een vermindering van het afval dat naar de stortplaats gaat, wat weer positief is voor het milieu.

Afval scheiden kan ook helpen om de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd te verminderen, omdat mensen meer bewust worden van wat ze weggooien en hoe ze afval kunnen hergebruiken.

Wat is het verschil tussen grofvuil en huisraad?

Grofvuil en huisraad zijn beide termen die worden gebruikt voor afval, maar ze betekenen wel iets anders. Grofvuil wordt gebruikt voor afval dat te groot is om in een normale huisvuilcontainer te passen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit oude meubels, elektrische apparaten, speelgoed, tuinspullen en andere spullen die niet meer gebruikt worden.

Huisraad daarentegen is afval dat bestaat uit huishoudelijke voorwerpen en spullen die niet meer gebruikt worden, maar die wel in een normale huisvuilcontainer passen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit beddengoed, kleding, keukengerei en andere huishoudelijke spullen.

In sommige gevallen kan het moeilijk zijn om te bepalen wat wel of niet onder grofvuil of huisraad valt. Als je twijfelt, kun je contact opnemen met de klantenservice voor advies over de juiste afvalstroom voor jouw afval.

Onze kenmerken

Recycling icon

Recycling

Met een 98% recycling percentage, werken wij mee aan de circulaire economie.

Agenda icon

Vandaag besteld, morgen geleverd!

Onze planning is digitaal, waardoor wij de volgende werkdag nog een container kunnen leveren.

Beste prijs icon

Beste prijs

Onze dienstverlening is zo ingericht dat wij een lage prijs kunnen bieden, maar wel de beste service.

Milieubewust icon

Milieubewust

Wij werken dagelijks aan het optimaliseren van onze werkprocessen om een positieve invloed te hebben op het milieu.